KAJ JE TO?

Zdravljenje z Bachovimi cvetnimi esencami pomeni predvsem zrenje vase ter poglabljanje v težave drugih ljudi in njihova čustvena stanja. Ob tem da zdravi, je Bachova cvetna terapija tudi zelo prizemljen način pogleda vase in samospoznavanja. Kajti če ne poznaš svojih čustev, občutkov in motivov – kaj sploh veš o sebi? Bachova cvetna terapija pa ne omogoča samo spoznavanja in samospoznavanja, pač pa tudi preobrazbo neželenih čustvenih stanj v želena, zato da lahko gremo v življenju naprej kot boljši in bolj ozaveščeni ljudje. Omogoča nam uresničevati tisto, kar nas učijo stari in novi modreci: Spoznaj sebe! Če hočeš spreminjati svet – začni pri sebi!

Kako delujejo Bachove esence?

Bachove esence je pred stotimi leti razvil angleški zdravnik in znanstvenik dr. Edward Bach. Delujejo podobno kot homeopatska zdravila (z informacijo), vendar na čustveni ravni, prek čustev pa tudi na telo. Priporočajo se kot pomoč pri težavah z zdravjem, počutjem, s čustvi, z odnosi, kot podpora pri osebni rasti in preobrazbi. Ne nadomestijo medicinskega zdravljenja, lahko pa pripomorejo k uspešnejšemu izidu tega zdravljenja.

Te esence ustrezajo temeljnim čustvenim stanjem. Vsako čustveno stanje ima svoj pozitivni in negativni pol, naša naloga in izziv pa je v tem, da jih iz negativnih preobrazimo v pozitivna oziroma preidemo iz nižjih vibracij določenega čustvenega stanja na višje. Pri tem nam pomagajo Bachove kapljice.

Bachova cvetna terapija je zelo primerna tudi za otroke, kadar imajo težave v šoli, ob ločitvi staršev, težave z vrstniki ali podobno. Otroci jo zelo radi sprejmejo in tudi učinki so hitrejši kot pri odraslih.