Družinsko svetovanje in psihoterapija

Želim pomagati ljudem do boljšega življenja v procesu osebne notranje preobrazbe. Pri tem uporabljam načela, metode in tehnike geštalt izkustvene družinske terapije, katere specializantka sem. Zavedam pa se, da je predvsem človeški odnos tisti, ki zdravi – človek človeku je najboljši zdravilec. Moja terapevtska soba je varen prostor, kjer se zgodi izkušnja spremembe, preobrazba, uvid – tukaj in zdaj v dobrem terapevtskem odnosu. 

 

Izvajam individualno, partnersko in družinsko psihoterapijo, svetovanje in družinske mediacije. 

Informacije in naročanje: 051 607 212 ali maja.korosak@gmail.com.

Cena ure psihoterapije: 50 evrov (vključuje ddv).

 

Mnenja klientov o mojem delu:

 

Klientka Cvetka, 40, je o najinem skupnem delu povedala:

»Z Majo delava že nekaj mesecev in me je resnično veliko naučila. Všeč mi je, ker me ne "ujčka", ampak mi pove direktno, in to na zelo simpatičen način. Na način, da sem iz tedna v teden boljša oseba, boljša mama in boljša partnerica. Rešujeva vse mogoče izzive, ne samo osebnih, in mi je včasih samo s pogovorom v veliko pomoč, saj ob tem že sama pridem do odgovorov. 

Imam izkušnje tudi z drugimi terapevti, ampak do sedaj bi lahko rekla, da še nisem z nikomer tako daleč prišla kot z Majo. Z njenih terapij grem z dobro energijo in polna volje za nadaljnje delo na sebi, to pa je pri meni zelo pomembno.

 

Azra, 36 let

"Ko sem začela s terapijo pri  terapevtki Maji Korošak, sem bila v najhujšem obdobju svojega življenja. Nisem vedela, kje začeti, kako začeti reševati težave, kje se lotiti. Vse svoje življenje sem delala s srcem, zelo močno sem čustvovala, in s tem sem si tudi sama še dodatno nakopala težave in ovire. Preživela sem nasilje v družini, ločitev in bila sem čisto sama, brez prave pomoči in podpore. To je bila najtežja izkušnja do zdaj in nisem imela pravih orodij za spoprijemanje z vsem tem.

Terapija mi je zelo veliko pomagala. Terapevtka je dojela določene stvari, čustveno mi je sledila in me razbremenjevala težkih čustev. Učila sem se tega, kako se s težavami spoprijeti, kako jih lažje reševati … Imela sem občutek, kakor da sem zabetonirana v svojih problemih. Zato sem zelo hvaležna tej terapevtski izkušnji, za mene je terapevtka za čisto desetko. Dobra kot človek in zelo strokovna pri svojem delu. Bila sem res težak primer. Srečna sem in vesela, da sem srečala takšno mirno osebo, ki me je znala natančno, lepo in blago umiriti. Težko izrazim, ampak človek mora izkusiti, da doživi kvaliteto njenega dela. Padala sem in imela sem občutek, da ne bom preživela, a me je terapija vedno znova postavila na noge.

Ob tem mi je terapija pomagala urejati moje notranje vsebine, predvsem uravnavanje čustev. Zdaj lažje živim. Lažje se prepuščam, ne utapljam se več v težavah, lažje sprejemam stvari, ki jih (še) ne morem spremeniti. Znam zaščititi sebe, ne prestopam več meje svojih čustvenih sposobnosti. Terapija mi je pomagala, da na neki način spet nadaljujem po svoji stari poti, da sem ponovno optimistična, kot sem bila pred to svojo veliko življenjsko krizo. Zdi se mi, da so travme, ki sem jih preživela, izgubile moč nad mano."

 

Kristina, 20 let

»Terapijo pri Maji sem začela obiskovati, ko sem se odločila za opuščanje antidepresivov. Želela sem namreč neko dodatno oporo pri opuščanju tablet. Terapija mi pomaga pri spoznavanju sebe, soočanju z vsakodnevnimi izzivi in prepoznavanju ter reševanju določenih negativnih vzorcev. Maja me z dobro premišljenimi vprašanji ves čas spodbuja k razmišljanju o stvareh, ki jih zavestno morda ne opazim ali pa se mi zdijo samoumevne. Njene metode so po mojem mnenju primerne in učinkovite. Je sočutna, empatična in se zna povezati z mano. Menim, da je zelo dobra v vodenju pogovora v pravo smer. Na koncu vsake terapije namreč skupaj prideva do nekih konkretnih zaključkov oziroma spoznanj, zaradi česar se mi vsak obisk pri njej zdi pomemben in kvaliteten. Po terapiji se vedno počutim veliko bolj sproščeno, zadovoljno in energično. Prav tako sem aktivnejša in pogumnejša ter bolj samozavestna, bolj zaupam vase, to so opazili tudi moji bližnji.« 

 

Julija, 37 let

"Terapevtko Majo sem spoznala, ko sem bila na globokem dnu, duševnem in osebnostnem, in razočarana nad ljudmi, okoljem in predvsem nad sabo. Bila je ena redkih, če ne edina, ki me je takrat razumela in mi dajala popolno sočutje ter podporo. Dolgo časa sem ji bila sogovornik v solzah, skozi katere sem izjokala svoja razočaranja, žalost, prizadetost, osamljenost, zapuščenost. Pomagala mi je soočiti se z življenjskimi situacijami, na katere sem se odzivala po napačnih vzorcih ter me naučila izbirati v življenju bolj prave poti, na katerih sem začela čutiti prve občutke ljubezni do sebe. Pripeljala me je do uvidov do ljudi in življenja samega, da sem zopet začela pluti v jadrnici s svojimi, dvignjenimi jadri. Zdi se mi strokovna, vztrajna, razumevajoča, empatična, razgledana in sodobna terapevtka. Nisva še na koncu najinega napornega dela, še veliko naju čaka, pa vendar, brez nje danes ne bi bila to kar sem. Jaz."

 

družinsko svetovanje, psihoterapija