IZJAVA STARŠEV ANJE IN UROŠA ŠPAROVCA

23. 08. 2017

Aktualno

Anja in Uroš Šparovec, starša brainobrainovca Jurija

»Jurij je bil star 7 let in pol, ko je začel obiskovati brainobrain. Leto pred tem je dobil diagnozi ADHD in Aspergerjev sindrom. Težave so se pojavljale že v vrtcu, vendar takrat še nismo vedeli, za kaj gre. Imel je težave s koncentracijo, pa tudi z vzpostavljanjem socialnih stikov.

Pri Juriju imamo srečo, da ima dober odnos do šole in do učenja, da želi znati stvari, da se potrudi in hoče biti uspešen. Glede šole se je zelo trudil, bil je sposoben vse popoldne sedeti pri domači nalogi. V podaljšanem bivanju je namreč ni delal, ker je bil preveč utrujen. Zelo veliko časa smo torej porabili za domače naloge in za dokončanje nalog, ki jih v šoli  pri pouku ni zmogel. Časa za druge aktivnosti ni ostalo skoraj nič.

Z brainobrainom je začel konec februarja 2017. V šoli smo se dogovorili, da je domače naloge za tisti dan, ko je bil popoldne na brainobrainu, lahko naredil naslednji dan, saj se časovno drugače ne bi izšlo. Doma smo se potem potrudili, da smo vadili brainobrain večino dni v tednu, od deset do petnajst minut, kar takrat na začetku pomenilo od deset do petnajst računov na abakusu.

Napredek je bil nenaden, po dveh mesecih obiskovanja brainobraina se je zgodilo veliko sprememb. Predvsem se je Jurij odločil, da je domače šolske naloge delal sam v svoji sobi, in jih je lahko naredil v zelo kratkem času. Tisto, kar je prej trajalo tudi uro in pol, je potem naredil v petnajstih minutah. Zelo sta se mu izboljšali koncentracija in motivacija za učenje. Vztrajen je bil sicer tudi že prej, vendar nekako ni mogel dokončati nalog, ker so mu misli preveč begale in so ga zunanji dražljaji preveč zmotili. Napredek se ni poznal le pri matematiki, pač pa tudi pri slovenščini. Še v drugem razredu smo zelo veliko energije in časa posvetili njegovemu pisanju in temu, da je lahko iz črk in besed sestavil poved. Po dobrih dveh mesecih v brainobrainu je na lastno iniciativo samostojno napisal prvo pravljico. V tem smislu je postal zelo kreativen. Zdaj piše pravljice, piše dnevnik in druge stvari ... Zdaj lahko brez skrbi in z veseljem pričakujemo začetek novega šolskega leta. In seveda brainobraina!«