Vabimo na poletne delavnice in spoznavnice brainobrain

22. 08. 2017

Aktualno

POLETNE DELAVNICE BRAINOBRAIN V KRANJU
Vsak dan bomo: računali na abakus, telovadili z možgani, se naučili nove miselne igre iz ene od držav sveta, izdelali zanimivo igračo, možgančkali v gibanju. 
Kdaj? Od 28. 8. do 31. 8. od 17. do 19. ure
Kdo? Radovedni otroci, željni miselnih izzivov, od 5. do 14. leta.
Info in prijave? 051 607 212, maja@brainobrain.si ...

Cena ene delavnice je 15 evrov, cena vseh štirih je 50 evrov. 

VABIMO TUDI K VPISU V REDNI PROGRAM IN SKUPINE. URNIKI. 

 

ŽABICE

 

VSEBINA POLETNIH DELAVNIC PO DNEVIH

 

Poletne delavnice brainobrain 2017 so zasnovane tako, da spodbujajo otroka k miselni aktivnosti, tako leve kot desne polovice možganov. Dejavnosti so raznovrstne in trajajo krajši čas, gledamo na to, da otroci vsako dokončajo. Vsakokrat skušamo povezati skupino (ker niso vsakokrat isti otroci) in jih spodbujamo k sodelovanju. Del dejavnosti poteka v gibanju na prostem. Za obiskovanje delavnic ni potrebno predznanje.

  1. DAN:  spoznavna igra v krogu, računanje na abaku, prepoznavanje vrednosti kroglic na abaku, miselna družabna igra iz Tajske, reševanje miselnih izzivov (labirinti, rebusi, logične uganke), miselne naloge – npr. iskanje sklopa besed na določeno črko; iskanje skritih angleških besed;  izdelava  bumeranga iz papirja, ki zares prileti nazaj; gibalno-miselna igra na prostem (npr. štafetno tekmovanje dveh skupin v »tri v vrsto«).
  2. DAN: spoznavna igra v krogu, računanje na abaku, flash kartice, miselna družabna igra iz Anglije, reševanje miselnih izzivov (labirinti, rebusi, logične uganke), miselne naloge – npr. iskanje sklopa besed na določeno črko; iskanje skritih angleških besed;  izdelava  fidget spinnerja iz kartona. Gibalno-miselna igra na prostem.
  3. DAN: spoznavna igra v krogu, računanje na abaku, flash kartice, speed test,  miselna družabna igra s Filipinov, reševanje miselnih izzivov (labirinti, rebusi, logične uganke), miselne naloge – npr. iskanje sklopa besed na določeno črko; iskanje skritih besed;  izdelava  glasbila – boben, igranje na boben. Gibalno-miselna igra na prostem.
  4. DAN: spoznavna igra v krogu, računanje na abaku, flash kartice, speed test,  miselna družabna igra iz Kenije, reševanje miselnih izzivov (labirinti, rebusi, logične uganke), miselne naloge – npr. iskanje sklopa besed na določeno črko; iskanje skritih besed;  izdelava  glasbila – bajs, igranje na bajs. Gibalno-miselna igra na prostem.

Za mlajše udeležence imamo pripravljene lažje miselne naloge in igre, po potrebi tudi izdelavo preprostejših igrač (premikajoča riba, pahljača ...).

Kakšen dan se nam bodo pridružili tudi otroci, ki obiskujejo program Brainobrain že dalj časa, in prikazali, kako se na abak hitro računa mentalno – v mislih, brez fizičnega pripomočka.